readon Referenties

Vooruitstrevende technologie voor toonaangevende bedrijven

Hieronder een aantal voorbeeldcases van enkele van onze klanten. Tik op een bedrijf om meer te weten te komen over wat wij voor ze hebben betekend.

ORTAGEO

Almelo

THALES

hengelo

AMC

amsterdam

HET HOOGHUIS

Oss

Ortageo

Bij het kantoor van Ortageo in Almelo was de energierekening hoog, terwijl men het er toch koud, of juist veel te warm had.

Na het installeren van ReadOn’s datalogging-systeem werd al snel duidelijk dat de regeling van de warmtepomp niet goed was afgesteld.

De nieuwe regeling zorgt nu voor een grote besparing op de energierekening. Mooi verdiend!

Thales

Bij Thales in Hengelo vindt de uitrol plaats van 24 dataloggers om hun verbruik in beeld te brengen.

Door de ingebouwde simkaartmodules worden de verbruiksgegevens direct naar de cloud gestuurd. Zo zijn lange kabels op het terrein niet nodig, waardoor de aanlegkosten laag blijven.

AMC

Bij het AMC in Amsterdam zijn luchtbehandelingskasten doorgemeten. Hieruit bleek dat de temperatuurregeling zo verouderd was, dat om de 10 minuten de lucht werd verwarmd en daarna weer gekoeld.

Door de trage doorwerking van dit effect naar de laboratoria was dit niet merkbaar, maar wel enorm energieverspillend. De regeling is daarna vernieuwd.

Het Hooghuis

Deze technische school in Oss heeft een data-geschiedenis opgebouwd waarin te zien is dat het elektriciteitsverbruik enorm is gedaald.

Ze verbruiken maar liefst 32% minder energie door de besparende maatregelen.