readon - corona & ventilatie

Het belang van een goede luchtkwaliteit

Inmiddels is wel duidelijk geworden dat de luchtkwaliteit van binnenruimtes een grote rol speelt bij de verspreiding van Corona. Zeker in ruimtes waar meerdere mensen samen komen, zoals vergaderruimtes, klaslokalen, wachtruimtes voor patiënten en huiskamers in verzorgingshuizen.

Preventie infectieziekten d.m.v. ventilatie

Doordat wereldwijd onderzoek naar luchtstromingen en luchtkwaliteit in het binnenmilieu sinds COVID-19 in een versnelling is geraakt, is er veel meer bekend geworden over de luchttransmissie van aerosolen. We weten dat goede ventilatie de besmettingskans van COVID-19 en andere (toekomstige) virussen aanzienlijk verkleint. Maar nu blijkt dat een gezonde binnenlucht ook van grote betekenis kan zijn voor de preventie van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, beroertes, longkanker, en COPD. [BRON]

Hoe zorgen we voor een goede luchtkwaliteit?

Voor een gezond binnenklimaat zal de luchtkwaliteit continu gemeten moeten worden. De hoeveelheid verbruikte lucht in een verblijfsruimte staat in relatie tot hoeveel ventilatie plaatsvindt. Hoe beter er geventileerd wordt, hoe geringer de kans op besmetting met een virus. ReadOn kan u daarbij helpen.

ReadOn heeft daarvoor apparatuur met stoplichtfunctie, gerelateerd aan de hoeveelheid verbruikte lucht in een verblijfsruimte: goed zichtbaar in kleur en instelbaar naar het aantal mensen in een ruimte en de gemiddelde verblijfstijd.

We kunnen ook een tijdelijke metingen uitvoeren naar de kwaliteit van de lucht, zodat u weet hoe het ervoor staat.

In de grafiek een voorbeeld van een kritieke situatie.

  • In de ochtend: code rood, te weinig ventilatie of te veel mensen in de ruimte.
  • In de namiddag: code oranje, het moment waarop extra ventilatie nodig is.
  • Tussendoor: code groen, waarbij de besmettingskans laag is.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Wij zijn er voor u, dus bel of mail ons als u meer wilt weten.